Paard in je Praktijk

Vraag jij je wel eens af, hoe gaaf het zou zijn als jij je eigen paarden kunt inzetten om je cliënten te helpen? Bij een ontwikkelings- of zorgplan kan je heel concreet paarden inzetten.

Bij een ontwikkelings- of zorgplan kan je heel concreet paarden inzetten. Zo’n plan ligt er vaak al voor je cliënt of misschien maak je deze juist wel zelf als je een nieuwe cliënt krijgt. In dat plan staan de leerdoelen en hoe je daaraan wilt werken. Zowel voor jou, als voor je cliënt kan het begeleiden met paarden een welkome afwisseling zijn waardoor het leuk en uitdagend blijft.

Voor het concreet werken aan de begeleidingsdoelen heb ik de Paard in je Praktijk (PIP) methode ontwikkeld. Een methode die verder gaat dan paarden coaching, toegespitst op het begeleiden van cliënten met gedrags- of ontwikkelingsproblematieken.

Werken aan de leer- of ontwikkelingsdoelen van jouw cliënt of cliëntgroep met behulp van paarden

In de training tot PIP-trainer leer je hoe jij jouw eigen paarden kunt inzetten op een manier die past bij jou, jouw paarden én bij je cliënten. Je doet kennis op over welke opdrachten geschikt zijn voor jouw cliënten, maar ook hoe je zelf unieke opdrachten en uitdagingen creëert.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in voor de eerstvolgende PIP-praktijkdag om erachter te komen of de training iets voor jou is. Op deze dag krijg je een introductie over de PIP-methode en ga je direct zelf aan de slag met de paarden om te ervaren hoe het werkt. Op deze geheel verzorgde dag werk je met een klein groepje enthousiaste hulpverleners die hun paardenpassie hier graag mee willen

Combineren.

 

Contact