Paardencoaching

Paardencoaching is inmiddels al een bekend begrip. Paardencoaches schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen typische paardencoach ben, zoals alle anderen.

Ik ben totaal niet zweverig wat dat betreft. Al voordat paardencoaching een ding werd, gebruikte ik met regelmaat mijn paarden om beter inzicht te krijgen in mijn cliënten en hun zelfbewustzijn. Het paard voelt direct aan wat oprecht en echt is en wat gespeeld en dus in scene gezet is. Op basis van wat het paard voelt spiegelt het jouw gedrag. 

Het in scene zetten van bepaald gedrag hoeft niet altijd bewust te zijn. Soms heb je al een hele muur om jezelf heen opgebouwd om jezelf te beschermen. Het paard prikt daar echter zo doorheen en laat ons beide zien waar bepaald gedrag vandaan komt en geeft een beter beeld van het ‘echte’ probleem.

Door het inzetten van paarden en het geven van opdrachten aan cliënten, kan ik specifieke momenten creëren. Dat kunnen leermomenten zijn, reflectiemomenten of succeservaringen. Net wat er op dat moment nodig is om de cliënt weer in ontwikkeling te brengen.

Voor deze coachingsessies gebruik ik mijn koudbloedpaarden Astor en Andor. Astor is een groot Nederlands trekpaard en is de rust zelve. Een vriendelijke reus die jou graag helpt met de ontwikkeling van jezelf. Andor is een jonge Fjord en is daarentegen nog wat speelser en zal je daarom ook meer uitdagen het uiterste te vragen van jezelf.

Paardencoaching kan ingezet worden om mensen een eerlijk beeld van hunzelf te schetsen, inzicht te geven in bepaald gedrag, contact te maken en jezelf beter te voelen door de omgang met dieren.

Hoe werkt het? 

Er leiden verschillende wegen naar Rome, dat geldt ook voor mijn hulpverlening. De snelste weg is direct contact met mij opnemen. Tijdens een eerste kennismaking, kijken we samen naar jou klachten, vragen en wensen. Aan het einde van dit gesprek heb je een beeld van welke vormen van hulpverlening  ik kan inzetten om jou te helpen. Een van deze vormen is het inzetten van de paarden.

 

Contact